Klassförälder

VÄLKOMMEN TILL SKÅRSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING

SKÅRSSKOLAN FÖRÄLDRAFÖRENING - KLASSFÖRÄLDER

SSFF - Skårsskolans Föräldraförening

Välkommen som klassförälder i Skårsskolan!

Varje läsår behövs två eller flera klassföräldrar per klass.

Detta innebär att du någon gång under ditt barns tid på Skårsskolan får glädjen att vara klassförälder. Du får en möjlighet att på ett trevligt sätt engagera dig i barnens skolmiljö samtidigt som du får förmånen att lära känna många andra föräldrar på skolan.

Under ett läsår kan följande förväntas av dig som klassförälder:

• aktivt delta vid genomförandet av Skårsskolans Gårdsfest som går av stapeln i slutet av september varje år och som arrangeras av Skårsskolans Föräldraförening.
  • hjälpa till med bemanningen av trafikvakter vid Trafikveckorna.
  • fixa fika eller liknande till föräldramötena.ombesörja insamling/inköp av gåva till lärarna inför jul- och sommarlov.
  • fixa fika eller liknande vid årets Vernissage.
  • ordna minst en, för klassen gemensam, förälder/barn aktivitet i samband med avslutning jul/sommar.
  • Se till att nya klassföräldrar väljs innan terminen är slut.
  • …och sist men inte minst skall du som klassförälder i årskurs 4 även vara med och arrangera årets Valborgsbakelse.
  • arrangemangen kan dock förändras över tiden, ibland till fler och ibland till färre…

Det är viktigt att påpeka att du som klassförälder ansvarar för att de olika aktiviteterna genomförs men att du också skall ta hjälp av andra föräldrar i klassen.

Vill du veta mer?

Ta gärna kontakt med SSFF´s representant för klassföräldrarna.

Övrig information

Barnens Guldkant

SSFF -Skapar förutsättningar för att sätta ”en extra guldkant” på barnens vardag i skolan